Steenoven Sfera Basso Isolato

Ambachtelijke geïsoleerde steenoven

Deze ambachtelijke, met de hand gemaakte steenovens (houtoven, pizzaoven) zijn na eeuwenoude traditie plat-rond gemetseld met vuurvaste stenen, geïsoleerd met rockwool en fraai afgewerkt met een vuurvaste mortel. De steenoven SFERA BASSO ISOLATO heeft een uitstekende luchtcirculatie omdat de rookkanaaluitgang voor in de oven zit en geven daarom die authentieke rustieke smaak van een steenoven.

U kunt de lekkerste pizza’s maken en uw eigen ambachtelijk brood. Maar de steenoven SFERA BASSO ISOLATO is ook geschikt voor al uw ovengerechten en barbecue. Uw vlees wordt malser. U kunt er ook in bakken en roken en bij het natafelen gebruikt u de steenoven als tuinhaard.

steenoven kopen

Steenoven aanbieding

pizza oven kopen

pizza oven kopen
Tijdelijk bij aankoop van een steenoven gratis laser temperatuur pistool, terracotta ovenschaal, kit en ingebouwde wandthermometer (t.w.v. € 142,-).

pizza oven kopen

pizza oven kopen

steenoven SFERA BASSO ISOLATO - NERO uitvoeringSteenoven SFERA BASSO ISOLATO: Kwaliteit pizzaoven!

Wie meer steenoven wenst dan de standaard steenoven komt uit op een geïsoleerde steenoven SFERA PRO- of BASSO (NERO) ISOLATO. Deze zijn met duurzame materialen samengesteld. De steenoven SFERA BASSO hebben wij ook in een niet geïsoleerde versie. Ons advies is een geïsoleerde steenoven vanwege meer kwaliteit, levensduur en gebruiksgemak. De ovens zijn ook met een donkere betegeling rondom de deurtjes verkrijgbaar (NERO).

steenoven SFERA BASSO ISOLATO - gratis inbouwthermometerDe steenoven SFERA BASSO ISOLATO wordt tijdelijk standaard uitgevoerd met een ingebouwde thermometer in de betegeling rondom de deuropening. Deze thermometer heeft een voeler van 30 cm. Daarnaast ontvangt u ook nog een lasertemperatuurpistool. Hiermee kunt u contactloos iedere plek in de oven meten tot 550 graden. Zeer gemakkelijk bij het bepalen van de temperatuur van bijvoorbeeld de bakvloer tegels. Hierdoor leert u uw oven goed kennen.

steenoven SFERA BASSO ISOLATO - klep in rookkanaaluitgangDe steenoven SFERA BASSO (NERO) ISOLATO heeft een handig afsluitbaar rookkanaal.

steenoven SFERA BASSO ISOLATOPizzaoven
Wij gaan volledig over op de geïsoleerde modellen (ISOLATO) omdat het kleine prijsverschil niet in verhouding staat tot het kwaliteitsverschil. Een ‘rockwooldeken’ ligt tussen de gemetselde koepel en de afsmeerlaag evenals onder het bakgedeelte. Hierdoor blijft een geïsoleerde steenoven tot 3 x langer warm en de kans op scheurtjes worden tot het minimum teruggebracht. U krijgt veel meer kwaliteit dat zich kenmerkt in de levensduur, het gebruiksgemak en uw resultaten op gebied van alle mogelijkheden die de steenoven biedt. Wie voor kwaliteit wil gaan, gaat voor een geïsoleerde steenoven.

Bekijk onderstaande film hoe de geïsoleerde steenovens (PRO- & BASSO ISOLATO) worden gemaakt.

Wij adviseren u de steenoven te impregneren. Hierdoor kunt u zomers de steenoven onafgedekt buiten laten staan. In de winter geven wij het advies de steenoven af te dekken, een hoes is bij ons beschikbaar evenals impregneer (met een instructie).

steenoven SFERA BASSO ISOLATOHet getal achter de SFERA BASSO is de grootte van de betonnen bewapende plaat waarop de steenoven is gemaakt, dus bij een SFERA BASSO 90 is de onderplaat 90 x 90 cm, de wanden zijn zo’n 10 á 12 cm dik.

Voor particulier gebruik adviseren wij geen grotere steenoven dan de SFERA BASSO 90. Daarom hebben wij grotere maten niet standaard in voorraad. Grotere steenovens zijn in twee á drie weken leverbaar. Door de hoog haalbare temperatuur van deze steenovens is uw pizza binnen twee á drie minuten klaar. Hierdoor hoeft u niet veel pizza’s gelijker tijd in de oven te plaatsen. Tevens is deze groot genoeg om meerdere broden te bakken, grote ovenschalen te plaatsen en voor de BBQ.

Steenoven aanbieding

 BuitenmaatGewichtBASSO ISOLATOBASSO NERO ISOLATO
SFERA BASSO ISOLATO 9090 x 90 cm420 kg€ 790€ 835
SFERA BASSO ISOLATO 100*100 x 100 cm570 kg€ 930€ 975
SFERA BASSO ISOLATO 120*120 x 120 cm850 kg€ 1.190€ 1.235

Gratis: Ingebouwde Wandthermometer, Kit, Terracotta Ovenschaal en Lasertemperatuurmeter (t.w.v. € 142,-).
* = op bestelling, levertijd 2 á 3 weken

U kunt de steenoven door ons laten installeren. Wij plaatsen de steenoven op uw eigen gemaakte of door ons meegenomen onderstel. U kunt de oven ook zelf ophalen in Baarn of wij verzenden de steenoven op een pallet/krat bij u voor de deur.

Showloods Robuust WonenU kunt de steenovens bij ons in Baarn komen bekijken van MA t/m ZA (ook ‘s-avonds). Zo kunt u goed de verschillende modellen en groottes van de ovens zien en zo nodig de verschillende onderstellen en accessoires bekijken. Vrijwel alle modellen en maten hebben wij op voorraad. Wij kunnen u voorzien van alle informatie omtrent steenovens.
Maak een afspraak robuustwonen@outlook.com of bel (06) 349 33 800.